Barn, ungdom, familj

Årets NORDLEK 2018 bjuder på ett rikt program för deltagare i alla åldrar. Folkkultur för såväl barn som ungdomar och hela familjen.

De olika aktiviteterna bjuder deltagarna att utforska såväl dans, musik och slöjd. Och självklart återfinns årets tema, som är polskor, även här. Det kommer att finnas aktiviteter dagtid för familjer och de yngre barnen. För barn och ungdomar 7 – 12 år och 13 – 25 år finns aktiviteter såväl dag som kvällstid.

Dans och musik
Dans och musik är ett självklart inslag under NORDLEK 2018. Workshop i polska, familje-, barn- och ungdomsdanser tillsammans med ungdomar från de nordiska länderna. Vi är med i musiktävlingen som anordnas för spelmän och dansgrupp. Vi visar även vår egen femkampsdans där vi tävlar i fem olika folkdansinspirerade grenar.

Och för de som orkar blir det nattdans, alla med lite olika teman.

Prova på att spela. Kanske något för dem som för första gången vill prova ett instrument eller att prova ett annat instrument än det man vanligtvis spelar.

Slöjd, hantverk, pyssel
Vi utforskar olika hantverk i både hårda och mjuka material i åldersanpassade workshops.

Med de yngsta skapar vi skrammelinstrument som kan använda till rytmik. Vi använder papper, garn, band och trä och utforskar såväl äldre som nyare tekniker.

Samarbete
Vi lär känna varandra över språkgränserna genom musik, rörelse och klurigheter genom att använda såväl kropp som knopp i våra övningar.

Gerillaslöjd
Här får deltagarna prova på samtida slöjd och hur slöjd kan göra skillnad. Vi får synas och tycka till genom slöjden i en kreativ mix av såväl utförande och material.

Nordens barn i Falun
Tillsammans bygger vi ett scenprogram, främst baserat på engelskor men även annan dans, som vi visar upp för allmänheten. Anmälan krävs.

Vi hälsar er alla välkomna att vara med på NORDLEK 2018 i Falun.

Kontakt för barn, ungdom, familj:
Anita Lindqvist, +4670-288 07 31, fam-lindqvist@telia.com