Kommunikationer

 

Tåg, buss eller bil

Avstånd mellan Falun och några större städer i Sverige ser du här

  • Luleå: 82 mil
  • Sundsvall: 30 mil
  • Stockholm: 22 mil
  • Göteborg: 42 mil
  • Malmö: 68 mil

Resande med tåg eller buss anländer till Resecentrum Falun. Om du bokat logi på något av hotellen i Falu centrum eller på Falu Fängelse vandrarhem är det gångavstånd från Resecentrum Falun. Kolla på Stämmokarta. Om du bokat logi på Falu STF Vandrarhem kan komma dit med hjälp av en av stadsbusslinjerna. Kolla i Dalatarafiks reseplanerare www.dalatrafik.se  .

Under stämmoveckan går det bra att resa med den ordinarie allmänna kollektivtrafiken för att komma till stämmoområdet på Lugnet. Fyra busslinjer passerar detta område, se reseplaneraren via länken www.dalatrafik.se . Observera att bussarna är kontantlösa och biljetten måste betalas med bankkort. Beträffande biljettpriser, se reseplaneraren.

Under stämmoveckan kör även NORDLEK 2018 kostnadsfri Intern busstrafik mellan Logiskolorna, STF:s Vandrarhem (Hälsinggården) och Stämmoområdet på Lugnet. På morgonen kör bussarna från STF:s  Vandrahem via Centrum till Lugnet och från Logiskolorna till Lugnet. Vid stämmoprogrammets slut på kvällen kör bussarna från Lugnet till Logiskolorna respektive STF:s Vandrarhem. Tidtabell kommer att publiceras på hemsidan innan stämman.


Stämmokarta

Här når du Stämmokartan med information om stämmolokaler, boenden, uppvisningsplatser, sjukhus, apotek mm. Klicka på länken så får du tillgång till Stämmokartan som pdf-fil: stämmokarta_norlek2018_1 .  Eftersom kartan är skalenligt ritad  går det bra att mäta avstånd i den. Kartan kommer även att delas ut i pappersformat A3 till varje stämmodeltagare vid incheckningen i Lugnets sporthall, InfoCentral, Lugnetvägen 5.