Matsedel

Tillsammans med Lugnetrestaurangens källarmästare har matsedeln för NORDLEK 2018 skapats. Maten kommer att lagas av en kock med medhjälpare som har stor erfarenhet av att servera mat till stora sällskap, t ex konferenser och fotbollscuper.

Matsedel för NORDLEK 2018 under tiden 9-15 juli

Månd 9
Middag Oxfärsmedaljonger med lingongräddsås, inlagd gurka och färsk potatis  (L)
Tisd 10
Frukost Frukostbuffé med gröt  (G, L, Ä), allergenfria alternativ finns
Lunch Chorizogryta med potatis och ris
Middag Sommarbuffé med 3 sorters kallskuret, sill, mimosasallad, potatissallad, bröd och smör  (L, Ä)
Onsd 11
Frukost Frukostbuffé med gröt  (G, L, Ä), allergenfria alternativ finns
Lunch Kycklingfilé med dragonsås, potatis och ris  (L)
Middag Köttbullar, brunsås, potatis, lingon och gurka  (L)
Torsd 12
Frukost Frukostbuffé med gröt  (G, L, Ä), allergenfria alternativ finns
Lunch Panerad torsk med skagensås, dillkokt färskpotatis  (G), glutenfri fisk finns som alternativ
Middag Kassler med rödvinsås och potatispanna
Fred 13
Frukost Frukostbuffé med gröt  (G, L, Ä), allergenfria alternativ finns
Lunch Kryddig korvstroganoff på Falukorv med ris  (L)
Middag Fiskgryta Provencale med ris och potatis  (L)
Lörd 14
Frukost Frukostbuffé med gröt  (G, L, Ä), allergenfria alternativ finns
Lunch Hovmästarbiff med pepparsås, potatis och ris  (L)
Middag Marinerad helstekt karré, bbq-sås, potatis
Sönd 15
Frukost Frukostbuffé med gröt (G, L, Ä), allergenfria alternativ finns
Till lunch och
middag severas
Tre sorters sallader/råkost
Hårt bröd, smör
Måltidsdryck

Se nedan beträffande allergener.

 

Förteckning över allergener (parenteserna ovan visar om maten innehåller allergenen)

G = Gluten
L = Laktos (inkl. mjölkprodukter)
K= Kräftdjur
J = Jordnötter
Ä = Ägg
F = Fisk
N = Nötter
S = Sojabönor
S1 = Selleri
S2 = Senap
S3 = Sesamfrön
S4 = Svaveldioxid och sulfit
L1 = Lupin
B = Blötdjur

Även om ämnena inte finns i rätten, hanteras allergenerna i lokalen och dess utrustning.

Om du vill ha en snygg utskrift av Matsedel för NORDLEK 2018: ska du klicka på denna länk:  meny_off_4

 

 

5 comments to “Matsedel”
  1. Hej,
    Jag ingår i kören Folkpust (Kedjan) och skall nu på torsdag medverka i en konsert. Jag önskar till lunch äta glutenfri fisk och behöver också få den laktosfri (olivolja och rapsolja går bra).
    Även utan gasbildande ämnen så som lök, vitlök, purjolök, ärtor, bönor, kål, äpplen, päron
    samt starkt kryddad och mycket fett.

    Med undrande och tacksamma hälsningar
    Ingrid Hallstan. Tel. 073 989 1809

  2. Hej, är trots mina 82 inbokad till Nordlek-18.
    Har missat mycket p gr a boendet i närheten av Britsarvet och svårigheter att ta sig till Lugnet.
    Hade trott att bara man anmält sitt dyra deltagande kunde man visa sitt deltagarbevis á 500:-/dag även gällt för länets olika bussar och få enresa på några hällplatser som en fin gest och tacksamhet från Falun’s kommun till över tusentals besökare varav en del som jag från Gbg trots SJs stora problem..flera ombokningar denna dag.

    Har därav inte kunnat ta del av allt som både är gratis/eller betald via dyyyyr anm-avgift för pensionär med låg pension.
    Hoppas därför via min email evy.warholm@gmail.com få tillgång till såväl video-filmer som bilder.Deltog bl a vid Balen-Grand Hotel .
    En annan snål notis var ovilligheten från såväl Dalarna-boende-som besökare till Nordlek att inte självklart öppna sin bildörr och fråga Behövs du skjuts.
    Sååååå snoooorkigt ……De som erbjöd mig skjuts var bl a från Halland.

    Detta är ju ett kulturevenemang..borde inte även detta innebära hyfs och stil bland närvarande vara lika viktigt som de argusögon via s k dräktpoliserna bär på.
    Tycker Sveriges uppförandekod GENERELLT har nått bottenläge jämfört med många andra nationer.Kommer nyligen från ett ‘konvent i Japan där 59 länder samt 2500 delegater samlades.
    Vilken skillnad på personlig Service och värdigt bemötande.
    hälsar
    Evy Warholm-Gbg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *